Kostanjev piknik v Domu starejših občanov v Hrastniku – 14.10.2016

Leto je naokrog in v mesecu oktobru že tradicionalno organiziramo Kostanjev piknik na Kalu za mlade planince iz OŠNHR in prav tako za oskrbovance Doma starejših občanov v Hrastniku.

V Domu smo ga letos imeli v petek 14.10. Kostanj zagotovi naše društvo in letos smo imeli z njim kar nekaj težav. V bližnji okolici se ga ni dalo dobiti, zato se moramo zahvaliti našemu predsedniku za angažiranost pri iskanju in dobavi kostanja. V petek zjutraj je devet naših članov v društveni pisarni narezalo 60 kg kostanja za peko v Domu in na Kalu.

Peka kostanja v Domu se je začela ob 9.00 uri, da bi bil pripravljen za pokušino ob 10.00 uri. Toda vsi, ki so prišli na Kostanjev piknik, so nas že čakali v spodnjih prostorih Doma. Sedeli so ob pogrnjenih mizah, veselo klepetali in nestrpno čakali prve kostanje. Zunaj, pri peki kostanja, sta bila že uigrani tandem: Hanzi in Dolfi, v prostoru za piknik pa smo pomagali Zvonka, Olgi, Mišo in Frida. Pri nošenju kostanja v prostor so se odrezali naš predsednik, Stane B. in Jože.

V pozdravnem govoru se je direktor Doma najprej zahvalil PD Hrastnik in vsem članom, ki smo sodelovali v tej akciji. Poudaril je tudi, da je tako druženje s stanovalci že tradicionalno in da je zadovoljstvo veliko.

Direktor je šel od mize do mize, se pogovarjal s stanovalci in tako ustvaril veselo vzdušje. Tistim, ki niso bili sposobni, da bi sami lupili kostanj, smo priskočili na pomoč. Ne moreš si predstavljati večje zahvale, ko vidiš iskrice v očeh starejših ljudi, ki so odvisni predvsem od pomoči drugih.

Priskrbeli so tudi harmonikarja, da je bilo vzdušje bolj veselo in seveda, brez mošta tudi ni šlo.

Ko se je bližala ura kosila za oskrbovance, smo piknik zaključili in se razšli z obljubo, da se naslednje leto zopet srečamo.

Frida Petan

 

Posted in Utrinki leta 2016.

Leave a Reply