Izlet na Lisco

Zala Kreže

Doživljajski spis – 6. razred, OŠ NHR Hrastnik

V soboto smo se s planinci odpravili na Lisco. Z avtobusom smo se odpeljali do vasi Lisce, od tam naprej pa smo šli peš. Hodili smo približno dve uri in pol. Izleta so se udeležili tudi moji trije sošolci, zato je bilo ves čas zelo zabavno. Ko smo prišli na Lisco smo si naročili palačinke, saj smo bili že lačni. Nato smo se zabavali in igrali na igralih. Hitro je bilo konec izleta, morali smo domov. Ko nas je avtobusu odpeljal proti domu, smo začutili prijetno utrujenost v naših nogah.

Tjaša Kajič

Doživljajski spis – 6. razred, OŠ NHR Hrastnik

V soboto smo se odpravili na Lisco. Z avtobusom smo se peljali skoraj eno uro, nato pa smo nadaljevali pot peš po cesti. Po desetih minutah hoje smo se na jasi ustavili, pojedli malico in se odžejali. Naša pot se je nato odvijala po gozdu, na polovici poti smo se pri cerkvi ustavili in se odpočili. Nato smo nadaljevali pot. Pred prihodom na naš cilj smo se na postaji Lisičje luknje ustavili in občudovali prekrasen razgled. Na cilju smo se zabavali in igrali. Kmalu pa je prišel čas in morali smo se odpraviti nazaj v dolino. Imela sem se čudovito. Na avtobusu pa smo bili vsi izčrpani.

Polona Kajič

Doživljajski spis – 6. Razred, OŠ NHR Hrastnik

V soboto smo se s planinci odpravili na Lisco. Zgodaj zjutraj smo se zbrali na šolskem dvorišču. Z avtobusom smo se peljali do vasi Lisce. Tam smo počakali še druge planince, ki so se z nami peljali z osebnimi avtomobili. Nato smo se podali na pot. Nekaj časa smo hodili po cesti, s časoma pa nas je pot pripeljala v gozd. Ko smo prispeli na vrh hriba smo zagledali planinsko kočo. Vsi smo se oddahnili. Tam smo se igrali. Domov smo se vračali po drugi poti, kjer smo si lahko ogledali plezalno steno.

Posted in Prispevki mladih planincev.

Leave a Reply