10. OJSTERŠKOV POHOD na KAL 08. april 2017

Jubilejni deseti Ojsterškov pohod na Kal smo doživeli v čudovitem sončnem vremenu. Na zbornem mestu, na tržnici v Hrastniku, se nas je zbrala dobra desetina pohodnikov. Pridružili so se nam tudi hrastniški taborniki. Na Kal smo se podali po poti čez Ravne. Ob zmernem tempu, prijetnem kramljanju in parih pavzah za  potešitev žeje smo v dobrih dveh urah prišli na cilj. Tu so nas pričakala naša dekleta in Slavi z borovničkami in borovničevim štrudlom. Precej pohodnikov se je udeležilo pohoda tudi z drugih smeri, tako da je bila udeležba na tokratnem pohodu kar zadovoljiva.

Ker je bil letos jubilejni – deseti pohod se je spodobilo da se pohodnikov, ki so se udeležili vseh desetih pohodov spomnimo z neko pozornostjo. Na društvu smo se dogovorili da bi bilo to neko praktično, oziroma uporabno darilo. V ta namen smo nabavili večnamenske naglavne trake / rute, na katere smo dali natisniti PD Hrastnik in Ojsterškov pohod na Kal. Glede odziva pohodnikov mislim da smo storili prav, da smo se odločili za trake / rute in nismo dali delati neke lesene ali steklene tablice, skulpture, ki bi pristale nekje v omarah.

Kot že nekaj zadnjih let smo tudi letos po končanem pohodu imeli še čistilno oziroma delovno akcijo v okolici doma. Pobrali smo smeti, odpadlo vejevje, popravili polomljene dele lesene ograje, poravnali kanale od deževja ob asfaltni cesti……. Odkopali, oziroma sprostili smo tudi cev izteka vode iz greznice v gozdu pod parkingom.

Kot že rečeno, v čudovitem sončnem vremenu smo preživeli en lep in tudi delovno uspešen dan. Vsem udeležencem pohoda hvala lepa za vašo udeležbo, ter vabljeni naslednje leto. Vsem članom, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi pohoda, ter se udeležili tudi delovne akcije pa najlepša hvala.

 

UO PD Hrastnik

Posted in Utrinki leta 2017.

Leave a Reply